Campus Het Anker

Campus Het Anker biedt zorg en onderwijs voor

  • kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en
  • kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen.

De kinderen en jongeren verblijven op de hoofdcampus of in Het Vlot in Sint-Kruis. Voor volwassenen zijn er verschillende woonhuizen (tehuis niet-werkenden) in kleine dorpskernen.
Volwassenen met autisme kunnen voor een aangepaste daginvulling terecht in het werkproject Schrijfbaar.
 

Beisbroekdreef 12
8200 Sint-Andries

Bekijk Campus Het Anker op Google Maps
BuBaO Het Anker

Basisschool Het Anker biedt kleuter- en lager onderwijs aan kinderen met type 9 (autisme – normaal begaafd) en type 3 (emotionele of gedragsstoornis – normaal begaafd) en GON-begeleiding in het gewoon onderwijs voor type 9 en type 3.

Beisbroekdreef 12,
8200 Brugge Sint-Andries
050/39.09.35

Ontdek meer over BuBaO Het Anker
Bekijk BuBaO Het Anker op Google Maps
Begeleidingscentrum Het Anker

 Campus Het Anker van Begeleidingscentrum Spermalie-Het Anker biedt zorg en ondersteuning aan personen met een autismespectrumstoornis (kinderen en jongeren en volwassenen) en GES-problematiek (kinderen en jongeren). Deze zorg en ondersteuning mobiel of ambulant zijn, dagopvang of verblijf en er is ook een werkproject Schrijfbaar. 

Beisbroekdreef 12, 8200 Brugge Sint-Andries
050/39.09.35

Ontdek meer over Begeleidingscentrum Het Anker
Bekijk Begeleidingscentrum Het Anker op Google Maps
Schrijfbaar

Schrijfbaar is een werkplek voor volwassen mensen met een autismespectrumstoornis en een (rand)normale begaafdheid, die op zoek zijn naar een aangepaste daginvulling en niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen.

Kom gerust langs in onze winkel. We verkopen verschillende geschenkartikelen zoals kaarten, kaarsen en sieraden. We lenen ook diverse kunstwerken uit via de artotheek.

Eernegemweg 17A
8490 Snellegem
050/27.07.17

Ontdek meer over Schrijfbaar
Bekijk Schrijfbaar op Google Maps
Stapsteen

Stapsteen is een internaat dat plaats biedt aan 17 jongeren (tussen 12 en 18 jaar) met een autismespectrumstoornis en een normale begaafdheid. Er bevinden zich twee leefgroepen in het gebouw.

Stapsteen 1
Zuidmoere 1
8490 Snellegem
050 81 12 61

Stapsteen 2
Zuidmoere 1
8490 Snellegem
050 81 12 62

Bekijk Stapsteen op Google Maps
Francesco

Francesco is een uniek woonproject in Knokke. Het is gehuisvest in een verbouwd klooster en heeft 12 studio's voor volwassenen met een beperking, die vrij zelfstandig kunnen wonen. Er wordt, aangepast aan de zorgvraag, een aantal uren individuele begeleiding voorzien per week.
Er is in het gebouw ook een appartement waar een inwonende resident woont. Deze is ook op weekdagen een aantal uur per dag beschikbaar voor de praktische vragen van bewoners.
Het woonproject heeft naast de individuele woonruimtes ook een gemeenschappelijke ruimte en een binnentuin.

Van Rysselberghestraat 10
8300 Knokke

Bekijk Francesco op Google Maps
Speel-o-theek De Piepbal

Speel-o-theek De Piepbal leent aangepast speelgoed uit aan kinderen en volwassenen met een beperking of aan langdurig zieken. We bieden ook een speelruimte, snoezelruimte en aangepaste computerruimte.

Verversdijk 17
8000 Brugge
Telefoon : 050/33.05.48

Ontdek meer over Speel-o-theek De Piepbal
Bekijk Speel-o-theek De Piepbal op Google Maps
Klavervier - Ginkgo

Klavervier

Woon- en leefomgeving voor dove, slechthorende en doofblinde volwassenen met een meervoudige beperking. Het huis biedt een communicatief toegankelijke leefomgeving. Sommige gebruikers wonen er permanent, anderen kiezen voor deeltijds verblijf of nemen deel aan dagactiviteiten.

Rozenstraat 14
8020 Oostkamp
Meer informatie

Gingko

Woon- en leefomgeving voor blinde, slechtziende en doofblinde volwassenen met een meervoudige beperking. Er wordt een individuele ondersteuning op maat van de gebruiker geboden. Sommige gebruikers wonen er permanent, anderen kiezen voor deeltijds verblijf of nemen deel aan dagactiviteiten

Rozenstraat 14
8020 Oostkamp
Meer informatie


Bekijk Klavervier - Ginkgo op Google Maps
KadeHuis

vzw De Kade is een samenwerkingsverband van drie units voor buitengewoon onderwijs (BuBaO Spermalie, BuBaO Het Anker en Secundaire School Spermalie), een begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker, en een revalidatie – en hoorcentrum.

Het Kadehuis is de maatschappelijke zetel van dit samenwerkingsverband.

Potterierei, 42
8000 Brugge

Bekijk KadeHuis op Google Maps
Het Plein

Het Plein is een tehuis – niet – werkenden voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een (rand)normale begaafdheid. Het huis biedt plaats aan 6 bewoners.

Essenthoplein 1 bus 7
8460 Ettelgem
059 32 02 12

Bekijk Het Plein op Google Maps
Oude Dorpsweg

De Oude Dorpsweg is een tehuis – niet – werkenden voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een (rand)normale begaafdheid. Het huis biedt plaats aan 9 bewoners. Er is ook een logeerkamer.

Oude Dorpsweg 94B
8490 Varsenare
050 30 08 31

Bekijk Oude Dorpsweg op Google Maps
Pastorie

De Pastorie is een tehuis – niet – werkenden voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een (rand)normale begaafdheid. Het huis biedt plaats aan 8 bewoners.

Sarkoheemstraat 15
8490 Zerkegem
050 37 30 35

Bekijk Pastorie op Google Maps
Revalidatie- en hoorcentrum

Het Revalidatie- en hoorcentrum is gevestigd op het sociaal-medisch park aan de westkant van Brugge, naast het OCMW  Brugge en tegenover AZ  St. Jan.

Ruddershove 6
8000 Brugge

Bekijk Revalidatie- en hoorcentrum op Google Maps
Hoorcentrum

Een multidisciplinair team helpt volwassenen en kinderen met een hoorprobleem. Wij staan voor een unieke service.

Ontdek meer over Hoorcentrum
Bekijk Hoorcentrum op Google Maps
Revalidatiecentrum

Het Revalidatiecentrum Spermalie staat al meer dan veertig jaar garant voor kwalitatief hoogstaande, gespecialiseerde, ambulante diagnostiek en revalidatie in de Brugse regio.

Ontdek meer over Revalidatiecentrum
Bekijk Revalidatiecentrum op Google Maps
Campus Spermalie

Gratis parkeren vlakbij onze campus Spermalie in de binnenstad van Brugge is moeilijker geworden door het mobiliteitsplan. In deze brief hebben wij alle informatie gebundeld die u op weg kan helpen.

Snaggaardstraat 9
8000 Brugge

Bekijk Campus Spermalie op Google Maps
BuBaO Spermalie

In de basisschool Spermalie hebben wij een groot hart voor leerlingen die doof of slechthorend,blind of slechtziend zijn en leerlingen met autismespectrumstoornis. Ook kinderen met een meervoudige beperking die een auditieve en/of visuele beperking hebben, lopen hier school. Uniek in Vlaanderen is onze kennis om doofblinden te begeleiden. Daarnaast ondersteunen we ook heel wat leerlingen in het gewoon onderwijs. Die leerlingen komen zowel uit West- als uit Oost-Vlaanderen.

Basisschool Spermalie - Snaggaardstraat 9,  8000 Brugge 
tel secretariaat: 050 471984 -

Ontdek meer over BuBaO Spermalie
Bekijk BuBaO Spermalie op Google Maps
Begeleidingscentrum Spermalie

Begeleidingscentrum campus Spermalie biedt zorg voor

kinderen en jongeren

  • met autisme,
  • met een visuele beperking
  • of een auditieve en communicatieve beperking

en voor volwassenen

  • met een visuele
  • of auditieve en communicatieve beperking.

Snaggaardstraat 9
8000 Brugge
tel.: 050 340 341
fax: 050 33 73 06

Ontdek meer over Begeleidingscentrum Spermalie
Bekijk Begeleidingscentrum Spermalie op Google Maps
Secundaire school

De Secundaire School Spermalie biedt buitengewoon onderwijs voor leerlingen met autisme, voor blinde en slechtziende leerlingen en voor dove en slechthorende leerlingen. De school richt zowel opleidingsvorm 1, 2 als 4 in.

Potterierei 46
8000 Brugge

Ontdek meer over Secundaire school
Bekijk Secundaire school op Google Maps
De Vlier

Woon- en leefomgeving voor blinde, slechtziende en doofblinde volwassenen met een meervoudige beperking. Er is een intensieve ondersteuning in een sfeervolle leefomgeving waarin het dagelijkse leven en dagbesteding aangepast worden op maat van de gebruikers. Sommige gebruikers wonen er permanent, anderen kiezen voor een deeltijds verblijf of nemen deel aan dagactiviteiten.

Boudewijnlaan 46
8020 Oostkamp

Bekijk De Vlier op Google Maps
't Vlot

Het Vlot biedt ondersteuning aan adolescenten vanaf 13 jaar met een GES++ problematiek. De begeleiding is individueel en gericht op integratie in de samenleving.

Polderstraat 110
8310 Brugge (Sint-Kruis)
050 70 21 15

Bekijk 't Vlot op Google Maps
't Wit Huis

’t Wit huis biedt een woon-en leefomgeving voor blinde en slechtziende volwassenen met een meervoudige beperking. De dorpsomgeving en de onderlinge communicatie tussen de bewoners betekenen een belangrijke meerwaarde.

Rijselsestraat 13
8210 Loppem
tel: 050288249

Bekijk 't Wit Huis op Google Maps
Azalea

Woon- en leefomgeving voor dove volwassenen met bijkomende problemen. De gebruikers wonen zelfstandig in een studio en kunnen beroep doen op permanentie en ondersteuning.

Azaleastraat 22
8020 Oostkamp

Bekijk Azalea op Google Maps